Infosessies kringlooptuinieren | Pittem

Infosessies kringlooptuinieren

Word jij onze nieuwe “kringloop”vrijwilliger?

Heb jij groene vingers, wil je minder tuin en keukenafval door thuis te composteren of kippen te houden of voedselverlies te voorkomen?  Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers en wil je je kennis en ervaring delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht iets voor jou. Een lesje over composteren of moestuinieren in de lagere school, tips geven in jouw of andermans tuin, je verhaal brengen op een stand tijdens een tuinevent, … MIROM en IVIO organiseren een 4-delige opleiding waar je de basisinformatie meekrijgt over kringlooptuinieren en waar je ook leert hoe je het best een verhaal brengt.

Na deze opleiding kan je als vrijwilliger aan de slag bij je gemeente en bij IVIO of MIROM en krijg je de kans om je vervolgens te verdiepen in bepaalde kringlooptechnieken zoals insectenhotels, compostgebruik, voedselverlies, etc. Kies wat je graag doet want jouw enthousiasme werkt aanstekelijk! Tijdens de sessie dompelt de lesgever je onder in de wereld van de kringlooptechnieken zodat je keuken- en tuinresten als waardevolle grondstof opnieuw kan gebruiken in je tuin.

Programma:

24/05/2018 om 19u bij MIROM Roeselare: thuiscomposteren in een notendop;


28/05/2018 om 19u bij IVIO: moestuinieren in de praktijk;


31/05/2018 om 19u in het provinciaal domein de Palingbeek: rondleiding in de kringlooptuin van de milieuboerderij de Palingbeek;


7/06/2018 om 19u bij MIROM: Hoe breng je het kringloopverhaal voor volwassenen, voor kinderen, voor gezinnen, etc. Een les boordevol tips en tricks.


Inschrijven hiervoor kan op bij IVIO voor 20/05/2018. Deze lessen worden i.s.m. Vlaco, MIROM en IVIO gratis aangeboden.

Copyright 2018 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Sitemap

Website door Ntriga.Agency