Guido Defour wint cultuurprijs | Pittem

Guido Defour wint cultuurprijs

Op zondag 13 november reikten we samen met de Pittemse Cultuurraad de 10de Cultuurprijs uit. De voorbije maanden kon je een kandidaat nomineren voor deze prijs. Negen kandidaten konden meedingen naar de hoofdprijs; een schilderij van Pittemse fotograaf en schilder Carlos Laethem.

Shortlist met drie genomineerden

In september stelden de Pittemse en Egemse culturele verenigingen een shortlist samen met drie genomineerden: Ward Pollet, Luc Vandromme en Guido Defour. Het was uiteindelijk deze laatste die de meeste stemmen kreeg van de jury.

De drie genomineerden vlnr: Luc Vandromme, Guido Defour en Ward Pollet

Laureaat is voormalige Pittemse journalist

Voormalige journalist Guido Defour kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van de jury. Hij werkte tijdens zijn lange carrière niet alleen als persmedewerker voor Het Volk, De Vooruit, De Streekkrant, De Gazet van Tielt, Het Laatste Nieuws, Radio 2, Gazet van Antwerpen, De Weekbode en De Zondag. Guido was ook leerkracht en stond mee aan de wieg van de Tieltse Perskring. Hij was dertig jaar voorzitter van het Pittems feestcomité, is eredeken van Zotte maandag en publiceerde in 2011 een werk over 115 jaar Zotte Maandag in Pittem. Daar houden zijn culturele verdiensten lang niet bij op. Hij was ook (onder meer) secretaris van het Davidsfonds en van het Halewynjeugdkoor in Pittem. Gefeliciteerd!

Gepubliceerd op woensdag 16 november 2022

Vragen of meer informatie nodig?

cultuurdienst@pittem.be
051/46 03 77

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2023 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency