Grote lenteschoonmaak van 16 tot en met 30 maart 2019 | Pittem

Grote lenteschoonmaak van 16 tot en met 30 maart 2019

Tussen 16 maart en 30 maart 2019 organiseert het gemeentebestuur samen met IVIO en Mooimakers.be een grote lenteschoonmaak in Pittem! Zwerfvuil blijft immers een probleem, ondanks alle inspanningen, maar met gerichte acties kunnen we de ingezette mentaliteitsverandering verder zetten.  

Bedoeling is dat iedereen die wil helpen zwerfvuil opruimen zich via dit formulier inschrijft en tussen 16 en 30 maart 2019 een zelf gekozen gebied opruimt. Dat kan je eigen straat zijn, of je favoriete loopparcours, of de buurt van je clublokaal, ... Op 30 maart organiseren we een slotevent op de parking van de sporthal (Egemstraat 47, Pittem) waar het ingezamelde vuil gratis in een container kan gedeponeerd worden. Bedoeling is om zoveel mogelijk van het Pittemse grondgebied opgeruimd te krijgen!  

Aan de lenteschoonmakers geven we gratis opruimmateriaal zoals zwerfvuilzakken, handschoenen, een grijpstok, een fluojasje, … (zolang de voorraad strekt).   

 

Enkele richtlijnen:

  • Materiaal kan je tijdens de openingsuren ophalen in het gemeentehuis (dienst onthaal) tussen 11 maart en 28 maart 2019. Op zaterdag 30 maart kan je materiaal ophalen op de parking van de sporthal tussen 8u30 en 10u.
  • Je maakt zelf de keuze waar en wanneer je opruimt, maar we vragen wel om dit  – in het kader van de vrijwilligersverzekering – op voorhand door te geven via dit inschrijvingsformulier, via de website www.pittem.be of in het gemeentehuis (bv. als je je opruimmateriaal ophaalt).
  • We vragen vriendelijk om het ingezamelde zwerfvuil zelf naar de container op de parking van de sporthal (Egemstraat 47, Pittem) te brengen op zaterdag 30 maart 2019 tussen 11u en 12u. Op die manier ontmoeten alle mooimakers elkaar, kunnen we een praatje slaan, kan de pers ook even langskomen, kunnen we jullie een gadget geven en zien jullie het resultaat van al jullie inspanningen!
  • Denk aan je veiligheid tijdens het opruimen! Zorg dat je gezien wordt en ruim enkel op overdag.
  • Wie op een sluikstort botst, mag dit laten liggen. Noteer dan even de locatie en geef ons die door. Wij komen dan snel even langs om dit op te ruimen.
  • Aangezien blikjes en dergelijke als zwerfvuil vaak erg vervuild zijn, komen ze niet meer in aanmerking voor recyclage via het PMD-circuit. Daarom zamelen we alles in in één en dezelfde witte zak.

Wil je ook meehelpen aan een propere gemeente en een krachtig signaal geven tegen vervuilers, schrijf je dan zeker in via onderstaand formulier!

Copyright 2019 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency