Gloednieuw verkeersparcours voor kinderen in Pittem | Pittem

Gloednieuw verkeersparcours voor kinderen in Pittem

Op vraag van de politiezone Regio Tielt legde het gemeentebestuur van Pittem een verkeersparcours aan op de terreinen van het Agentschap Wegen en Verkeer in de Nijverheidsstraat in Pittem. Dat betekent dat de gemeente vanaf dit schooljaar ook opgenomen wordt in het jaarlijkse lesprogramma om kinderen wegwijs te maken in de verkeersregels. In samenspraak met de scholen brengt de politie het verkeerspark naar Pittem. Ze organiseren er lesdagen zodat de leerlingen van het vierde tot en met het zesde leerjaar in een veilige omgeving de meest voorkomende verkeerssituaties op kindermaat kunnen oefenen. Eerste inspecteur Ann Dierickx en inspecteur Dimitri Vanduyver van de wijkdienst van Pittem zullen onder leiding van eerste inspecteur Stefaan Vandamme van de verkeersdienst van Tielt de lessen verzorgen. De scholen nemen het theoretische gedeelte voor hun rekening.

Samenwerking tussen verschillende partijen

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaf hun toestemming om het parcours aan te brengen op hun terrein in de Nijverheidsstraat. De wegendienst van de gemeente Pittem voerde de wegmarkeringen en belijning uit. De politie en de schooldirecties staan tenslotte in voor de verkeersklassen voor de basisscholen van Pittem en Egem die op dinsdag 27 september 2022 van start gaan.

Het park heeft een omtrek van 25 op 35 meter. Naast verkeersborden, vaste wegmarkeringen, een rond punt en verkeerslichten is er ook een overwegsimulatie en nevelinstallatie. Met gocarts kunnen de leerlingen wagens nabootsen. Dit zorgt voor een realistisch beeld van een verkeerssituatie met verschillende weggebruikers.

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency