Gemeentebestuur Pittem volop bezig met voorbereiden vaccinatieplan voor zijn inwoners | Pittem

Gemeentebestuur Pittem volop bezig met voorbereiden vaccinatieplan voor zijn inwoners

De overheid heeft nog geen concrete richtlijnen naar de gemeentes gecommuniceerd omtrent het opstellen van een vaccinatieplan. In Pittem wachten we de onderrichtingen niet af, en zijn we toch al volop bezig met de opmaak van een concreet vaccinatieplan.

 

“Het is belangrijk dat iedereen zo snel als mogelijk het vaccin krijgt toegediend. Enkel op deze manier kunnen we het Covid-19 virus aan banden leggen. We zullen dan ook klaar zijn om onze inwoners te vaccineren, van zodra de vaccins worden vrij gegeven.”, vertelt burgemeester Delaere.


Als gemeentebestuur nemen we alvast de nodige maatregelen. Zo is men een inventarisatie aan het opmaken van alle verpleegkundigen die op het grondgebied van de gemeente Pittem wonen. Deze mensen zullen gecontacteerd worden om hulp te verlenen bij de vaccinatie van alle Pittemse en Egemse burgers. Bovendien komt er heel binnenkort ook overleg met de Pittemse huisartsen welke concrete rol ze met hun expertise in het vaccinatieplan kunnen opnemen.


De crisiscel van de gemeente bekijkt daarnaast ook de logistieke mogelijkheden. Net zoals bij de organisatie van de lokale gemeenteraadsverkiezingen, zullen hoogstwaarschijnlijk De Magneet, de sporthal en eventueel De Fontein worden ingezet als lokale vaccinatiecentra. De gemeentelijke diensten staan klaar om in een mum van tijd deze zalen in te richten als vaccinatiezalen. Rusthuisdirecteur Stijn Van Maele, die nu reeds actief is als spocsoc (Single Point Of Contact), zal een coördinerende rol opnemen in de Pittemse vaccinatiecampagne.


Het is al bekend dat in een eerste fase het vaccin wordt toegediend aan de bewoners van de woonzorgcentra en het zorgpersoneel. Het lokaal woonzorgcentrum Sint-Remigius van het OCMW Pittem maakt zich volop klaar om iedereen in januari te vaccineren. Het WZC Sint-Remigius is trouwens één van de weinige woonzorgcentra die tijdens de ganse coronacrisis sedert maart dit jaar nog geen besmettingen heeft gehad onder zijn bewoners. Eens de vaccinatie achter de rug is, zal men er toch terug wat opgeluchter kunnen ademhalen.
De overheid heeft gecommuniceerd dat er in april een tweede fase volgt met de vaccinatie van de +65-jarigen, alsook de 45- tot 65-jarigen met een risicoprofiel.


Er wordt verwacht dat alle andere inwoners vanaf 18 jaar gevaccineerd zullen worden vanaf juni. We hopen dat de richtlijnen van de federale overheid niet lang op zich laten wachten.
“Ik roep eveneens alle inwoners op om in te gaan op de mogelijkheid om zich te laten vaccineren, hoe meer mensen zich vaccineren, hoe minder de kans op besmetting.”, geeft burgemeester Ivan Delaere nog mee als goede raad.
De gemeente toont nu reeds aan dat ze paraat staan om alle inwoners op een vlotte manier te kunnen vaccineren !

 

Het virus is moeilijk te onderdrukken met maatregelen, zoveel is duidelijk. Hieronder een grafiek van de bevestigde COVID-19 gevallen in onze gemeente (cijfers controletoren). De stijging is terug exponentieel.

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency