Gemeente Pittem vernieuwt haar engagement voor Boekstart | Pittem

Gemeente Pittem vernieuwt haar engagement voor Boekstart

Gemeente Pittem stapte reeds in 2015 in het project Boekbaby’s dat ondertussen omgedoopt werd tot Boekstart. Dit initiatief van Iedereen Leest, met financiële steun van de Vlaamse overheid,  stimuleert ouders om boekjes voor te lezen aan hun kinderen. Op 14 juli 2021 bevestigde het gemeentebestuur haar engagement om verder deel te nemen aan Boekstart. Daarmee stemt het bestuur in om voldoende financiële middelen te voorzien voor de aankoop van de peuterboeken. “Vroeg starten met boekjes heeft veel voordelen voor later. Het helpt bij de taalontwikkeling van kinderen, versterkt de band met de ouders én bevordert de leescultuur binnen het gezin”, zegt Paul Lambrecht, schepen van Bibliotheek. “Het Pittems bestuur vindt het erg belangrijk om hierin een steentje bij te dragen. Jaarlijks voorzien we heel wat middelen voor de uitbouw van de bibliotheek.”

Boekenpakket en gratis lidmaatschap in de bibliotheek

Gezinnen die met hun baby van zes maanden oud een bezoek brengen aan het consultatiebureau van Kind en Gezin ontvangen een pakket met twee babyboekjes. Wanneer hun peuter vijftien maanden is, krijgen ouders bij Kind en Gezin een uitnodiging om twee peuterboeken op te halen in de lokale bibliotheek. Op dat ogenblik krijgen ze ook wat uitleg over de bibliotheek en de rijke collectie. “Elk jaar komt een dertigtal ouders het peuterpakket ophalen in de bibliotheek. Het is daarbij belangrijk om te weten dat kinderen tot achttien jaar gratis lid kunnen worden van Bib Pittem”, voegt bibliothecaris Patrick Vanden Berghe nog toe.

Engagement van vier jaar

Veel gemeenten tekenden pas na 2018 in op Boekstart. Gemeente Pittem was er al bij voor de engagementsverklaringen in het leven werden geroepen. Met de looptijd van vier jaar wil men benadrukken dat het belangrijk is om een programma als Boekstart op langere termijn uit te rollen. Op die manier krijgt Boekstart de kans om te groeien en ingeburgerd te raken in een lokale context. In Pittem wordt alvast elk jaar 500 euro voorzien voor de aankoop van de boekpakketten.

Vragen of meer informatie nodig?

bibliotheek@pittem.be
051/46 03 76

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency