Eerstelijnszone RITS lanceert Gele Doos die levens kan redden in Pittem | Pittem

Eerstelijnszone RITS lanceert Gele Doos die levens kan redden in Pittem

Vanaf februari 2022 start Eerstelijnszone RITS met de verdeling van de Gele Doos in onze regio. Deze kleine plastic doos bevat belangrijke medische gegevens en noodcontacten. De eigenaar bewaart de doos in de deur van de koelkast, een plaats waar hulpdiensten de gegevens in een crisismoment snel terugvinden.

Samen met empact, een project dat werkt rond chronisch zieke patiënten, willen de eerstelijnszones RITS (Regio Izegem Tielt Samen), Midden WVL en Westhoek de Gele Doos en drie andere tools rond zorgcontinuïteit laten gebruiken van februari tot en met september. Nadien volgt een evaluatie en eventuele verdere uitrol van de tools.

Hoe werkt het?

In de Gele Doos zit een fiche voor noodcontacten en medische gegevens. Daarnaast is er een vermissingsfiche voorzien voor personen met een vermissingsrisico. De zorgverlener vult de gegevens samen met de eigenaar van de doos in. De eigenaar bewaart zijn Gele Doos met de fiches in de koelkastdeur en geeft dat aan door de bijhorende sticker op de binnenkant van de voordeur te kleven. Hulpverleners vinden zo snel de nodige informatie en verliezen geen tijd bij een noodinterventie.

Voor wie?

Het testproject focust op mensen met een specifieke zorg- en ondersteuningsnood. Een zorgverlener of -organisatie bepaalt wie in aanmerking komt en houdt rekening met kenmerken zoals: medicatiegebruik, dementie, chronische aandoening, invaliditeit, thuisverpleging, gezinshulp, alleenstaanden of mensen met weinig netwerk rond, hulpmiddelen (bijv. rollator), psychische kwetsbaarheid, mensen in een palliatieve situatie, …

Hoe aanvragen? 

Zorgaanbieders- of organisaties, mantelzorgers of patiënten met zorg- en ondersteuningsnood kunnen een afspraak maken met Eerstelijnszone RITS:

Meer info vind je op de website van Eerstelijnszone Rits

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency