De Grote Grondvraag | Pittem

De Grote Grondvraag

Hoe gezond is jouw grond? Dat onderzoekt De Grote Grondvraag. OVAM wil in kaart brengen welke gronden gezond zijn en welke niet. Samen kunnen we zo elke vierkante meter grond in Vlaanderen weer gezond maken.

Op de site van De Grote Grondvraag kan je je eigen perceel opzoeken en nagaan welke bodeminformatie beschikbaar is. Blijkt dit niet te kloppen, of is de informatie onvolledig of onduidelijk, dan kan je steeds contact opnemen met onze Milieudienst.

Waarom De Grote Grondvraag?

Door ons rijke industriële verleden zijn er in Vlaanderen een pak verontreinigde gronden. Die hebben een niet te onderschatten invloed op uw dagelijkse leven.

Wil jij ook dat jouw kinderen kunnen spelen op gezonde grond? Dat boeren hun gewassen kunnen telen op vruchtbare bodem? En dat open ruimte en gezond grondwater beschikbaar en betaalbaar zijn? Dat is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor de economie.

Redenen genoeg dus om goed zorg te dragen voor onze grond! En redenen genoeg om deel te nemen aan De Grote Grondvraag: samen alle risicogronden opsporen en terug gezond maken. Ga na wat je vandaag al kan doen voor onze leefomgeving. En voor de huidige en de toekomstige generaties.

Wat is een risicogrond?

Een risicogrond is een grond waarop vervuilende activiteiten worden of werden uitgevoerd. 

Door het verhoogd risico op bodemverontreiniging is een bodemonderzoek nodig. Dat betekent echter niet dat er ook sprake is van bodemverontreiniging. Een oriënterend bodemonderzoek kan daar uitsluitsel over geven. Zo worden ernstig verontreinigde gronden tijdig opgespoord en aangepakt.

Met De Grote Grondvraag kom je te weten of er informatie over de bodemkwaliteit beschikbaar is. Zo sta je later niet voor de verrassing dat je verplicht een onderzoek moet uitvoeren. Wachten met een bodemonderzoek kan een verontreinigingssituatie namelijk verergeren en leiden tot een hogere kost. 

 

Vragen of meer informatie nodig?

milieudienst@pittem.be
051/46 03 55 - 051/46 03 56

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency