CORONA UPDATE - verstrenging maatregelen - 16 oktober 2020 | Pittem

CORONA UPDATE - verstrenging maatregelen - 16 oktober 2020

De regering heeft op 17 oktober 2020 opnieuw de Coronamaatregelen aangescherpt. Het gaat immers de verkeerde kant uit met de Coronacijfers, ook in Pittem, dus werden volgende maatregelen genomen:
* Nauwe contacten worden beperkt tot maximaal 1.
* Telewerken wordt de regel waar het kan (indien niet mogelijk moet je gegarandeerd in veilige omstandigheden kunnen werken).
* Cafés en restaurants sluiten vanaf maandag voor een maand (met een evaluatie na 2 weken). Voor de getroffen horeca komen er steunpakketten van de federale en de regionale overheden.
* Verkoop van alcohol na 20 uur wordt verboden.
* Een nachtklok tussen middernacht en 5 uur 's morgens (gaat in tijdens de nacht van 19 naar 20 oktober 2020).
* Thuis mag je maximaal 4 mensen ontvangen, op voorwaarde dat de 1,5 meter wordt gerespecteerd (telkens gedurende 2 weken dezelfde 4 mensen).
* Markten waar je voedsel koopt blijven open.
* Kerstmarkten, zogenoemde winterdorpen en rommelmarkten worden weer verboden.
* Kleine kermissen (maximaal 200 mensen) blijven mogelijk, net zoals koffietafels bij een overlijden kunnen met maximaal 40 personen en
afhaalmaaltijden kunnen tot 22 uur.
* De protocollen in de cultuur- en sportsector worden volgende week herbekeken, maar activiteiten zonder protocol worden beperkt tot maximaal 40 personen (gaat onmiddellijk in).
 
Dit is voor niemand goed nieuws, en al zeker niet voor de horeca. We hopen dat iedereen zich aan de maatregelen houdt, zodat de curves snel weer de goede kant uitgaan en de maatregelen terug kunnen versoepelen. Samen gaan we er voor!

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency