Concrete richtlijnen voor de paasvakantie 6/04 t.e.m. vrijdag 17/04/2020 in BKO Ferm Pittem (Fonteinestraat 22 C, te Pittem) | Pittem

Concrete richtlijnen voor de paasvakantie 6/04 t.e.m. vrijdag 17/04/2020 in BKO Ferm Pittem (Fonteinestraat 22 C, te Pittem)

Onderstaande richtlijnen kaderen nog steeds binnen de maatregelen die de Vlaamse Regering heeft genomen op 18 maart 2020. De strijd tegen het coronavirus blijft ieders grootste prioriteit.  

Basisprincipe: Kind en Gezin herhaalt de oproep aan alle ouders om hun kinderen zo veel als mogelijk thuis op te vangen. Zieke kinderen[1] horen niet thuis in de opvang. Tegelijk wil de Vlaamse Overheid ook voorkomen dat kinderen toch door hun grootouders die tot de risicogroepen behoren worden opgevangen.

In samenspraak met de gemeente Pittem zijn we tot volgende regeling gekomen.   Concrete richtlijnen voor de paasvakantie 6 april tot en met vrijdag 17 april 2020 in BKO Pittem (Fonteinestraat 22 C, te Pittem)  

- Alle huidige reservaties voor de paasvakantie worden geannuleerd. Als ouder hoef je hiervoor zelf niets te ondernemen. Wij annuleren deze reservaties zelf achter de schermen. Deze annulaties zijn uiteraard kosteloos.

- Wij zijn als buitenschoolse kinderopvang open, maar wij volgen dezelfde voorwaarden als de opvang die momenteel in de scholen doorgaat. Behoort je kind(eren) tot één van deze 3 groepen kinderen:

  • Van ouders in cruciale sector (zorgsector, veiligheidsdiensten en voedingssector)
  • In kwetsbare thuissituatie voor wie opvang thuis moeilijk is
  • Van ouders die anders alleen beroep kunnen doen op grootouders

Neem dan contact op met Ferm Kinderopvang Pittem. Hoe deze opvang reserveren? Je stuurt een e-mail naar bko.pittem@samenferm.be

Daarin vermeld je volgende zaken:

  • Naam kind(eren) voor wie je opvang wenst Welke dagen opvang nodig + uren (bv. maandag 6/4 van 6u45 tot 17u)
  • Tot welke groep kinderen behoort je zoon/dochter (zie bovenstaande 3 mogelijke groepen kinderen), zo specifiek mogelijk vermelden aub ! (dus bv. ouder in cruciale sector, nl. verpleegkundige in Kliniek Sint-Jozef)

De verantwoordelijke zal je e-mail zo spoedig mogelijk beantwoorden en de reservaties bevestigen via e-mail. Wijzigingen? Geef ze steeds door via e-mail naar bko.pittem@samenferm.be Mogen we vragen aan de ouders uit deze groepen die zeker opvang nodig zullen hebben in de paasvakantie om zo snel mogelijk de e-mail te sturen? Zo hebben we snel zicht op het aantal kinderen die we gaan moeten opvangen. Zijn er daarna nog wijzigingen dan kunnen we dit samen bekijken.

Openingsuren doorlopend van 6u45 tot 18u (gesloten op Paasmaandag 13 april). Het zijn uitzonderlijke tijden voor iedereen. Wij proberen ons zo goed als mogelijk te organiseren en vragen begrip voor deze maatregelen. Deze maatregelen staan onder voorbehoud van de maatregelen die de overheid verder neemt. We volgen dit mee verder op. Zorg goed voor jezelf en voor mekaar!  

Neem contact op met BKO Ferm Kinderopvang Pittem: bko.pittem@samenferm.be • 051/54 64 71 • Fonteinestraat 22c • 8740 Pittem • infolijn 070/24 60 41 van 9u tot 14u SamenFerm.be • Ferm Kinderopvang vzw 

 

[ [1] ] Het gaat in elk geval om diegenen die tekenen van acute luchtweginfectie vertonen. Dit is met diep hoesten en met of zonder koorts (bij kinderen vanaf 38°). Kinderen met andere ziekte mogen ook niet komen, omdat hun weerstand reeds zwakker is. We benadrukken dan ook dat ouders hun zieke kind echt thuis moeten houden, en dat ze een kind dat ziek wordt in de opvang snel komen ophalen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat er geen zieke medewerkers meewerken in de kinderopvang. Nog vragen of onduidelijkheden, contacteer ons gerust! [1] Het gaat in elk geval om diegenen die tekenen van acute luchtweginfectie vertonen. Dit is met diep hoesten en met of zonder koorts (bij kinderen vanaf 38°). Een snotneus zonder hoesten of een gewone verkoudheid vormen geen probleem. Kinderen met andere ziekte mogen ook niet komen, omdat hun weerstand reeds zwakker is. We benadrukken dan ook dat ouders hun zieke kind echt thuis moeten houden, en dat ze een kind dat ziek wordt in de opvang snel komen ophalen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat er geen zieke medewerkers meewerken in de kinderopvang.

Vragen of meer informatie nodig?

jeugddienst@pittem.be
051/46 03 62

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Din
13:30 - 19:00
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Don
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency