All-for-zero: geef je mening over verkeersveiligheid! | Pittem

All-for-zero: geef je mening over verkeersveiligheid!

De laatste 20 jaar daalde het aantal verkeersdoden in ons land van 1.500 verkeersdoden in 2001 naar 640 doden in 2019. Om het aantal ongevallen en het aantal recidivisten in ons land verder te laten dalen, moeten we met zijn allen inspanningen blijven leveren. Daarom pakken FOD Mobiliteit en Vervoer en Vias institute uit met het platform all-for-zero.be waar de burger tot eind september zijn gedacht kwijt kan over 3 grote verkeersveiligheidsthema’s.

All-for-zero.be: Laat je stem horen!

Moet een alcoholslot verplicht worden voor iedereen die betrapt wordt met een glaasje te veel? Moeten snelheidsduivels naast een boete ook een verplichte vorming volgen? Het zijn maar enkele van de vele vragen waarover burgers vanaf nu hun licht kunnen laten schijnen op het nieuwe burgerplatform www.all-for-zero.be.  

Het platform is een initiatief van de FOD Mobiliteit en Vervoer en Vias institute. De slogan maakt nog eens duidelijk dat het doel van nul verkeersdoden in België enkel kan bereikt worden als iedereen, zowel burgers, stakeholders en alle beleidsniveau’s samenwerken. Alle burgers krijgen tot 30 september de kans om hun gedacht te zeggen over drie grote verkeersveiligheidsthema’s.

1.     Samen op (de) weg: hoe kunnen we de openbare ruimte veiliger maken, rekening houdend met ieders behoeften?

2.     Risicogedrag: waarom brengen we onszelf en anderen in gevaar?

3.     Controles, begeleiding en vorming: welke alternatieve maatregelen en sancties zijn gepast?

 

Iedereen kan op verschillende manieren zijn stem laten horen. Door middel van het invullen van een enquête over de drie hoofdthema’s en/of een deelname aan een burgerpanel. Daarin zullen verschillende burgers in de loop van september in discussie gaan met experts over de verschillende thema’s. De input van de enquête en de burgerpanels zal gebruikt worden bij de opmaak van een federaal plan voor de verkeersveiligheid.

 

www.all-for-zero.be

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency