Aangepaste gemeentelijke dienstverlening nav het Coronavirus | Pittem

Aangepaste gemeentelijke dienstverlening nav het Coronavirus

 

In het kader van de bestrijding van het Coronavirus heeft de burgemeester beslist om een aangepaste dienstverlening te voorzien vanaf maandag 16 maart tot en met vrijdag 3 april 2020.

Gemeentelijke diensten

· Alle gemeentelijke diensten zijn gesloten (ook de sporthal, bib Pittem en bib Egem), maar blijven telefonisch bereikbaar tijdens de normale openingsuren van de diensten.

· Voor dringende zaken kan er enkel telefonisch een afspraak gemaakt worden met de betreffende gemeentelijke dienst. Niet dringende zaken die kunnen wachten tot na 3 april worden uitgesteld.

· Tal van zaken kunnen online aangevraagd of afgehandeld worden via onze digitale dienstverlening op www.pittem.be (zoals diverse attesten, inname openbaar domein, zaal- en materiaalverhuur, …)

Bibliotheek

Bibliotheekmaterialen kunnen enkel teruggebracht worden via de inleverbus van de bib in Pittem (en dus niet in Egem). Verlengingen van uitleentermijnen kan je zelf uitvoeren via ‘mijn bibliotheek’ tot en met 22 maart 2020. Vanaf 23 maart tot 3 april kunnen er geen verlengingen online gebeuren n.a.v. de overstap naar het Eengemaakt Bibliotheeksysteem. De heropening op donderdag 2 april wordt dus uitgesteld naar een latere datum! 

Recyclageparken

De recyclageparken van IVIO blijven tot nader bericht open. Ook de afvalophaling gebeurt zoals gewoonlijk.

Woonwinkel

Het loket van de woonwinkel zal niet open zijn tot en met 3 april 2020.De woonwinkel is telefonisch bereikbaar voor vragen. Voor vragen omtrent de groepsaankoop gas en elektriciteit kan je bellen naar het telefoonnummer 0800/18.711.  

Gemeentelijke en andere activiteiten

Alle gemeentelijke activiteiten (jeugd, sport, cultuur, bibliotheek,...) worden vanaf 14 maart tot en met 3 april geannuleerd. We houden jullie op de hoogte als de maatregelen aangepast worden. Betreffende activiteiten van verenigingen verwijzen we naar de federale maatregelen en is er dus een verbod.  

Gemeentelijke infrastructuur

Alle gemeentelijke infrastructuur (zoals zalen) zijn gesloten voor alle activiteiten. Boekingen worden door ons gratis geannuleerd.    

Zorg goed voor jezelf, en elkaar.      

Voor een overzicht van de federale Corona-maatregelen en algemene info verwijzen we naar https://www.info-coronavirus.be/nl/ of noodnummer coronavirus 0800/14 689 of https://www.zorg-en-gezondheid.be/.   Wie geregistreerd is op BE-Alert ontvangt alle genomen maatregelen van de overheid. Inschrijven kan nog via https://www.be-alert.be/nl.  

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency