Vlaamse en federale maatregelen | Pittem

Vlaamse en federale maatregelen

CORONA UPDATE 26 oktober 2021

Het gemiddeld aantal besmettingen stijgt snel in ons land. Het Overlegcomité kwam op 26 oktober daarom vervroegd samen. De volgende maatregelen worden ingevoerd:
 

Uitbreiding mondmaskerplicht:

 

De huidige mondmaskerplicht, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en bij de medische en niet-medische contactberoepen, wordt vanaf vrijdag 29 oktober uitgebreid met een algemene verplichting om mondmasker te dragen in binnenruimtes van:

  • Winkels en winkelcentra,
  • Zorginstellingen,
  • Publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven, overheidsgebouwen, gerechtsgebouwen
  • Inrichtingen voor culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve activiteiten, waaronder schouwburgen, concertzalen, cinema’s, musea, indoor pret- en themaparken, indoor fitnesscentra en sportcentra
  • Bibliotheken, spelotheken en mediatheken
  • Erediensten

De mondmaskerplicht vervalt op plaatsen waar Covid Safe Ticket gebruikt wordt.

Ook horecapersoneel en personeelsleden in een fitness dragen vanaf 29 oktober opnieuw een mondmasker.

Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket wordt ingevoerd in de horeca en fitnesscentra in ons land. 
Voor publieke evenementen stelt de federale regering het gebruik in van het Covid Safe Ticket voor evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten.
 

Telewerk

Telewerk wordt sterk aanbevolen voor alle personeelsleden van ondernemingen, verenigingen en dienstverleners. Tenzij dit onmogelijk is omwille van de aard van de bedrijfsactiviteiten of van de dienstverlening. Meer telewerken moet het aantal contacten op de werkplek en het openbaar vervoer verminderen. Het blijft ook belangrijk om binnenruimtes voldoende te ventileren.
 
Bedankt om de maatregelen in de strijd tegen de herfstgolf strikt op te volgen.

Heb je vragen in verband met de huidige maatregelen omtrent Corona die door het overlegcomité werden vastgelegd, klik dan op de link hieronder. Daar vind je een FAQ (Frequently Asked Questions) waar je heel waarschijnlijk wel je antwoord zal vinden.

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency