Vaccinatie en Vaccinatiecentrum Tielt | Pittem

Vaccinatie en Vaccinatiecentrum Tielt

De Vlaamse Regering blijft actie ondernemen tegen het aantal besmettingen met COVID-19. De belangrijkste aanvalslinie tegen het virus is en blijft de vaccinatiecampagne.

De huidige vaccinatiecampagne is nagenoeg afgerond. Vraag is wat de komende periode brengt: duiken er nieuwe virusvarianten op? Hebben bepaalde doelgroepen een nieuwe prik nodig en zo  ja, wanneer?

Heel wat open vragen, die maken dat de Vlaamse overheid een voorlopig vaccinatieschema opstelde. Het schema loopt van 1 mei tot 31 december en is snel op- en afschaalbaar. Elk vaccinatiecentrum moet sowieso doorlopend en blijvend een vaccin kunnen aanbieden aan zogenoemde nieuwe instromers. Dat is dan ook meteen de eerste van de drie mogelijke fasen, die inging op 1 mei 2022.

Drie fasen

  • Fase 0: de waakfase: voor nieuwe 5- en 12-jarigen, nieuwe Vlamingen, verwachte instroom vanuit Oekraïne, twijfelaars die zich alsnog willen laten vaccineren… In deze fase kunnen ook bijzonder kwetsbare groepen worden gevaccineerd.   
  • Fase 1: de opschalingsfase: treedt in werking mocht er een vierde prik nodig zijn voor bijvoorbeeld 85-plussers,  personen met een immuunstoornis of mensen die in aanmerking komen voor een booster.  
  • Fase 2: de massavaccinatiefase: het zit er nu eenmaal nog altijd in dat tijdens de najaarsmaanden opnieuw een massavaccinatie nodig zal zijn, in de aanloop naar een mogelijk nieuw infectieseizoen met potentieel nieuwe varianten van het virus.  

Waakfase vanaf 1 mei

Fase 0 ging in vanaf 1 mei. Waakfase wil zeggen dat het vaccinatiecentrum slechts beperkt open is, met aangepaste uren van 16.00 tot 19.00 uur. Op die manier kunnen zowel kinderen, ouderen als de actieve bevolking er terecht.  

Momenteel betekent dit dat het centrum om de twee weken open is op woensdag, in de vooravond. Van zodra de overheid over nieuwe stappen beslist, plant het vaccinatiecentrum extra shifts in.      

Vaccinatiecentrum Tielt Noord langer open

Om alle fasen optimaal te kunnen inrichten, moet er blijvend personeel en infrastructuur ter beschikking zijn. Binnen Eerstelijnszone RITS opteren we om voor de regio Tielt te blijven werken vanuit het huidige vaccinatiecentrum in de Galgenveldstraat. Tielt Noord is ondertussen een vertrouwde plek en is vlot bereikbaar.  

Boosterprik blijft beschikbaar

Jongeren (12 tot 18 jaar) kunnen nog steeds op eigen initiatief een boosterprik aanvragen. Ook wie als eerste prik een J&J vaccin kreeg gevolgd door een eerste boosterprik, kan op verzoek nog een extra boosterprik meekrijgen.

Meer info en de link om zich hiervoor in te schrijven vind je op de website van het vaccinatiecentrum

Meer info

Meer informatie over het vaccinatiecentrum (situering, parking, openbaar vervoer, vaccinatieverloop,...) vind je op de website van het vaccinatiecentrum Tielt Noord

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency