Vaccinatie en Vaccinatiecentrum Tielt | Pittem

Vaccinatie en Vaccinatiecentrum Tielt

Het coronavaccin wordt ons belangrijkste wapen om het coronavirus te verslaan. Elke inwoner in Pittem en Egem ouder dan 18 jaar kan zich gratis laten vaccineren in het vaccinatiecentrum in de Europahal in Tielt. Heb je nog een vraag over je vaccinatie, je uitnodiging, het bevestigen of verplaatsen van je vaccinatiemoment, het verloop van je vaccinatie of mobiliteit? Neem dan zeker een kijkje op 'antwoord op veelgestelde vragen' of op de website www.vaccinatiecentrumtielt.be. Bekijk alvast het filmpje hoe je vaccinatietraject zal verlopen.

Check ook even de website Laat je vaccineren.  

 

Vaccinatiecentrum Tielt start met QVAX

Na een geslaagde testfase maakt het Vaccinatiecentrum van Tielt nu ook actief gebruik van de QVAX-reservelijst. Sinds 6 april 2021 kan elke meerderjarige in België zich inschrijven op een digitale reservelijst. Als er vaccins vrijkomen in het vaccinatiecentrum, kan je opgeroepen worden. Je wordt verwittigd via sms en e-mail. Reageer snel en bevestig meteen de afspraak.

Hoe werkt het?

  1. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog geen oproepingsbrief kreeg, kan zich online registreren via de website van QVAX om op de reservelijst van het vaccinatiecentrum van Tielt te komen. Je vult een aantal gegevens in: naam, rijksregisternummer, e-mail en telefoonnummer. Daarna duid je aan op welke momenten je de komende week of weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan. Je engageert je dat je die kalender up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.

  2. Het vaccinatiecentrum heeft vaccins over en roept mensen op van de reservelijst. Dit doen ze door via QVAX een sms en e-mail naar de meest prioritaire mensen op de lijst en te sturen met de vraag om snel naar het vaccinatiecentrum te komen. De lijst volgt de volgorde van de vaccinatiestrategie: eerst de 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden.

  3. Word je opgeroepen? Bevestig snel! Je krijgt namelijk slechts 30 minuten de tijd om te bevestigen dat je zal komen. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Zodra je bevestigt, zal je online doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken. 

Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven. 

Meer informatie vind je op de FAQ van het Vaccinatiecentrum van Tielt.

 

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency