Vaccinatie en Vaccinatiecentrum Tielt | Pittem

Vaccinatie en Vaccinatiecentrum Tielt

De Vlaamse Regering blijft actie ondernemen tegen het aantal besmettingen met COVID-19. De belangrijkste aanvalslinie tegen het virus is en blijft de vaccinatiecampagne.

Sneller je boosterprik via QVAX?

Ben je 18+ en kreeg je nog geen uitnodiging voor je boosterprik, dan kan je je via de QVAX reservelijst inschrijven om je vaccin eventueel sneller te krijgen dan gepland. Voor de derde prik zijn de prioritaire doelgroepen inmiddels uitgenodigd. Nu wordt verder gewerkt puur op basis van leeftijd, dalend van ouder naar jonger. Om mogelijke vrijgekomen time slots binnen die aflopende leeftijdsplanning toch in te vullen, is QVax weer geactiveerd. Zo maak je kans om vervroegd te worden opgeroepen.

Hoe schrijf je in op Qvax?

Je vult je coördinaten in en geeft aan wanneer je beschikbaar bent. Komt er een plaats vrij in Vaccinatiecentrum Tielt Noord, dan kan je versneld worden uitgenodigd via een e-mail of sms. Dan laat je binnen het half uur weten of je de vrijgekomen plek al dan niet kunt invullen.
 Ook wie eerder al via QVax inschreef, moet zich opnieuw registreren met zijn/haar gegevens.
 
Opgepast: je kan je enkel inschrijven als het tijdsinterval sinds jouw vorige prik voldoende groot is: twee maanden sinds je Johnson&Johnson-vaccin, vier maanden sinds je tweede AstraZeneca-prik en zes maanden na je tweede Pfizer.
 
Inschrijven kan via www.qvax.be

Nieuw vaccinatiecentrum: Tielt Noord

De Europahal van Tielt deed acht maanden dienst als vaccinatiecentrum. Omwille van de centrale ligging van Tielt binnen het vaccinatiegebied, is samen met de partnergemeenten Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Wingene, ELZ Rits en Midwest afgesproken dat Tielt idealiter de meest aangewezen vestigingsplaats zou blijven.
 
Het stadsbestuur koos als nieuwe locatie voor de vroegere toonzaal van Van Hulle Bouwcentrum:
Industrieterrein Tielt Noord
Galgenveldstraat 16
8700 Tielt
 
Het centrum krijgt als nieuwe naam Vaccinatiecentrum Tielt Noord mee.
 
 

VOORLOPIGE TIMING

  • 85-tot 65-jarigen worden uitgenodigd tot en met december
  • De ‘nieuwe’ 12-jarigen (verjaard sinds 1 september)
  • mensen uit de zorg worden uitgenodigd vanaf begin december
  • wie eerder een Johnson&Johnson-vaccin kreeg: bijkomende prik vanaf midden december  

Na de prioritaire groepen wordt de rest van de volwassen bevolking ook vanaf begin december uitgenodigd voor een booster-vaccin. De volgorde van de uitnodigingen wordt bepaald in functie van dalende leeftijd en de tijdsduur sinds het vorige vaccin.

Bovenstaande regeling wordt uiteraard bijgesteld of uitgebreid in functie van mogelijke extra richtlijnen van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid.   

Vaccinatielijn wordt vaccinatieloket

De vaccinatiedoorloop krijgt een lichte aanpassing mee: vanuit twee loket- annex wachtzones kan men doorstromen naar zeven ‘vaccinatieloketten’; dat zijn compartimenten waar de eigenlijke prik wordt gezet.

Het ‘doorschuifsysteem’ zoals in de Europahal geldt niet meer: als je aan de beurt bent, verzorgt één enkele verpleegkundige zowel de anamnese (medisch vraaggesprek) als de eigenlijke prik.  

Parkeren

Er is ruime parkeergelegenheid voorzien op loopafstand, op de hoek van de Ruiseleedsesteenweg en de Galgenveldstraat, op de vroegere site van het Molenhof. Mensen met een beperking kunnen vóór het vaccinatiecentrum parkeren. Voor minder mobielen is voor de ingang een zogenaamde ‘kiss & ride’-zone ingepland, waar auto’s even mogen stilstaan om iemand af te zetten of weer op te halen.

Fiets en openbaar vervoer

Er is een ruime fietsenstalling aan het vaccinatiecentrum.

Je kan vanuit Pittem en Egem met de Belbus 77 naar Tielt. Aan het vaccinatiecentrum is een tijdelijke belbushalte voorzien. Reserveer je rit via: 059 56 52 56. Hier vind je de bushaltes van De Lijn in Pittem en Egem.

Meer info

Meer informatie vind je op de website van het vaccinatiecentrum Tielt Noord

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency