Vaccinatie | Pittem

Vaccinatie

De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is gestart. Vaccinatie is vrijwillig en gratis voor elke burger. Door je te laten vaccineren kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én kan je levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten vaccineren. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar!

Niet iedereen kan op het hetzelfde moment worden gevaccineerd.  Dit gebeurt in verschillende fases, afhankelijk van het aantal beschikbare dosissen. Voor het ogenblik worden de bewoners en personeeel in woonzorgcentra gevaccineerd. Eind januari komt het ziekenhuispersoneel aan bod. Huisartsen, bewoners en personeel van andere collectieve zorgvoorzieningen worden vanaf februari gevaccineerd. Vanaf maart start de vaccinatie van 65-plussers en risicopatiënten. Vanaf april komen de mensen met een essentieel beroep aan bod. De rest van de bevolking (18+) mag vanaf juni op een vaccin rekenen. 

Alle vragen en antwoorden over vaccinatie vind je op:

https://www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie

https://www.laatjevaccineren.be/covid-19

https://www.laatjevaccineren.be/covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavaccinatie

VACCINATIECENTRA

In Vlaanderen komen er 120 vaccinatiecentra om de bevolking te vaccineren. De uitbouw van die centra gebeurt in samenwerking tussen de eerstelijnzones en de lokale besturen. Samen werd afgesproken om 3 vaccinatiecentra uit te bouwen in de regio Midwest.

Er werd gekozen voor een vaccinatiecentrum in eerste instantie in elk van de steden: Izegem (zaal ISO) en Tielt (Europahal) (ELZ RITS) en Roeselare (Expohallen) (ELZ MiddenWVL). 

Lees meer over de uitbouw van 3 vaccinatiecentra van Midwest i.s.m.de eerstelijnzones.

Iedereen krijgt een uitnodiging als het tijd is om je te laten vaccineren, via sms, brief en mail. Daarbij heb je de optie om te bevestigen, weigeren of de afspraak te verplaatsen. Er staat dan ook waar je je kan laten vaccineren. 

Oproep!

De werking van de centra is complex en vergt vele handen. Vrijwilligers die een handje willen toesteken zijn dan ook meer dan welkom. Je kan je aanmelden via de eerstelijnszones, de lokale besturen of via de site www.helpdehelpers.be

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency