Test- en quarantaineregels | Pittem

Test- en quarantaineregels

Op info-coronavirus.be en de website van Zorg en Gezondheid staat uitgebreide informatie over waar en wanneer iemand zich moet laten testen. Bekijk hieronder ook de handige visuals over het testen bij symptomen, na een hoogrisicocontact zonder symptomen of als je op reis wil gaan. Goed om weten: op mijncoronatest.be staat een overzicht van de verschillende tools.  

Onderwijs

Op donderdag 27 januari 2022 beslisten de IMC Volksgezondheid en de ministers van Onderwijs over een aantal aanpassingen van de quarantaineregels in het onderwijs.  

Zowel in het basis- als in het secundair onderwijs blijft gelden:

  • Wie symptomen vertoont, blijft thuis en laat zich testen.
  • Wie besmet is, gaat in isolatie.
  • De bestaande veiligheidsmaatregelen (ventileren, vanaf 6 jaar een mondmasker dragen en fysieke contacten beperken) blijven ook gelden. 

Wat verandert er?

  • De noodremprocedure waarbij een hele klas in quarantaine moet vanaf 4 positieve gevallen (of 25% van de klas), verdwijnt in het basis- en secundair onderwijs. Een klas kan in specifieke gevallen wel nog sluiten wegens overmacht (bijvoorbeeld lerarentekort). 
  • Leerlingen van de basisschool mogen na een hoogrisicocontact binnen het gezin (enkel en alleen) naar school blijven gaan. 
  • Leerlingen secundair onderwijs mogen bij een hoogrisicocontact binnen het gezin alleen naar school blijven gaan als ze gevaccineerd zijn (of in de afgelopen 5 maanden een besmetting doormaakten). Niet-gevaccineerde leerlingen moeten in dit geval in quarantaine.

Symptomen

Hoogrisicontact zonder symptomen

Op reis

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency