Besluiten van de gouverneur | Pittem

Besluiten van de gouverneur

Besluit van de gouverneur van 18 februari 2021 betreffende aanvullende maatregelen tijdens wielerwedstrijden in de strijd tegen het coronavirus op het grondgebied van de provincie West-Vlaanderen.

Besluit van de gouverneur van 11 februari 2021 betreffende verplicht dragen mondmaskerneus op volgende plaatsen op het grondgebied van de provincie West-Vlaanderen:

- in alle publiek toegankelijke gebouwen

- op alle toegestande markten

- op de recyclageparken

- in gebouwen der erediensten

- op de zeedijk (deel dat binnen de bebouwde kom ligt) vanaf 13/02 tot en 21/02

 

Besluit van de gouverneur van 3 december 2020 houdende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus Covid-19 op het grondgebied van de provincie West-Vlaanderen.

Verbod op kerstmarkten, winterdorpen en outdoor schaatsbanen. Verbod op huis-aan-huis-bezoeken in het kader van bijv. Sint-Maarten, Sinterklaas, Halloween, kerstman, enz. Verbod op huis-aan-huis-verkopen bijv. kalenderverkopen, stofzuigers, enz.

In verband met occassionele verkopen kunnen we nog het volgende verduidelijken:

Kunnen deze nog doorgaan? Ja deze kunnen nog doorgaan  

Kan de vereniging de goederen leveren? Neen, de vereniging zelf mag geen goederen leveren aan de deur/aan huis. De vereniging kan wel samenwerken met een professionele handelaar/horecazaak/leverancier om de levering te laten doen in plaats van de vereniging.  De vereniging mag niet mee helpen bij de levering.  

Kan de vereniging de goederen laten afhalen? Ja, de vereniging kan de goederen laten afhalen aan een door de gemeente ingericht afhaalpunt of via een bestaande winkel of bestaand afhaalpunt. De vereniging mag helpen bij het afhalen van de goederen maar dit moet gebeuren onder toezicht van de gemeente of van het bestaande afhaalpunt/de bestaande winkel.   

Welke goederen kunnen door verenigingen verkocht worden?       

 • Aangekochte goederen die doorverkocht worden (bvb. industriële koeken, pannenkoeken, chocolade reeds verpakt, postkaarten, balpennen, sleutelhangers…) 
 • Etenswaren (bvb. spaghetti, zelf gemaakte pannenkoeken, soep, hutsepot …) enkel indien bereid door een professionele traiteur/cateraar/restaurateur… De vereniging mag hierbij niet helpen.
 • Niet-etenswaren die zelf gemaakt worden (bvb. kaarsen, zelf gemaakte postkaarten…) 
 • Samengestelde pakketten (bvb. ontbijtmand): dit kan, maar de pakketten mogen niet door de vereniging samengesteld worden enkel door een professionele instantie.    

Waaraan moet een afhaalpunt ingericht door de gemeente minimaal voldoen?

 • het afhaalpunt bevindt zich aan de buitenzijde van het gebouw;
 • een afstand van 1,5 m tussen elke persoon wordt gegarandeerd;
 • mondmaskers worden gedragen door de aanbieder en de afhaler;
 • de activiteit moet zo worden georganiseerd dat samenscholingen worden vermeden;
 • noodzakelijke handhygiëne ter beschikking van aanbieder en afhaler
 • bij voorkeur  afhalen op reservatie/via tijdslots
 • geen cash geld, maar vooraf betaling of contactloos ter plaatse
 • de vereniging mag ondersteuning geven aan het afhaalpunt, maar dit moet onder toezicht gebeuren van de gemeente of de winkel/horecazaak/traiteur/cateraar/ restaurateur

Hierover en over eventueel bijkomende punten, worden duidelijke afspraken gemaakt met de instantie die het afhaalpunt aanbiedt.  De instantie die het afhaalpunt aanbiedt, ziet er op toe dat dit coronaproof gebeurt.

Besluit van de gouverneur van 22 oktober 2020 betreffende de oplegging van een uniform en verplicht sluitingsuur vanaf 20u tot 05u voor alle inrichtingen met alcoholische dranken in het aanbod, met inbegrip door middel van automaten.

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency