Gratis coronaproof vergaderruimte | Pittem

Gratis coronaproof vergaderruimte

Gemeente Pittem stelt gratis coronaproof vergaderruimte ter beschikking voor Pittemse en Egemse verenigingen

Dankzij de vaccinatiecampagne en de dalende coronacijfers konden verenigingen de afgelopen maand hun activiteiten onder bepaalde voorwaarden terug opstarten. Het gemeentebestuur van Pittem moedigt die opstart aan door gratis een veilige vergaderruimte ter beschikking te stellen voor de lokale verenigingen.  “In onze gemeente kregen zo goed als alle 65-plussers een eerste prik en meer dan de helft van hen is ondertussen volledig beschermd. Eén vierde van onze volwassen burgers kreeg een eerste dosis van het vaccin. De hoge vaccinatiegraad en de uitrol van het zomerplan door de federale regering maken het mogelijk om steeds meer activiteiten te organiseren. Eén van de eerste stappen naar een bloeiend vrijetijdsleven is een productieve en efficiënte bestuursvergadering. We willen onze Pittemse en Egemse verenigingen daarom een duwtje in de rug geven zodat ze op een veilige manier ideeën kunnen uitwisselen,” zegt burgemeester Ivan Delaere.

Ontmoetingscentrum Eikeldreef

In de overdekte open ruimte van het ontmoetingscentrum Eikeldreef wordt tot en met september 2021 een vergaderzaal opgesteld voor tien personen. “De voormalige jongensschool werd in het najaar van 2019 volledig gerenoveerd maar moest na de inhuldiging vrijwel meteen terug op slot. Het open gedeelte leent zich perfect voor een coronaproof vergadering. Ook wanneer we opnieuw binnen mogen vergaderen, is de Eikeldreef een leuk en vooral veilig alternatief. Je vergadert in openlucht met alle comfort van een binnenruimte. Er is verlichting, elektriciteit en een sanitair blok,” zegt Denis Fraeyman, schepen van gebouwen en patrimonium.

Ondersteuningsplan

Het initiatief past binnen het ondersteuningsplan dat de gemeente opstelde voor lokale verenigingen. Daarin is zowel financiële, logistieke en promotionele steun voorzien, alsook steun op lange termijn. Zo kregen alle verenigingen (sport, cultuur en jeugd) in de gemeente Pittem extra werkingssubsidies en moesten ze minder betalen om gemeentelijke zalen te huren. Om verenigingen op lange termijn te steunen, werd ‘Voluntaris’ in het leven geroepen, een netwerkforum voor verenigingen om van en met elkaar te leren. De gratis vergaderruimte in de Eikeldreef vormt deel uit van de logistieke steun. Pittemse en Egemse verenigingen kunnen de zaal aanvragen via de gebruikelijke zaalverhuur op de gemeentelijke website.

Vragen of meer informatie nodig?

gemeente@pittem.be
051/46 03 50 - 051/46 03 51

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Din
13:30 - 19:00
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Don
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency