Besluiten van de burgemeester | Pittem

Besluiten van de burgemeester

Corona-update 28 oktober - aanvullende maatregelen inzake mondmaskerdracht

De besmettingscijfers op het grondgebied Pittem en in de omliggende regio gaan immers steeds in stijgende lijn. Het is dan ook noodzakelijk om verdere beschermingsmaatregelen te nemen waarbij het moeilijk is om de nodige social distance te bewaren in de omgeving van scholen en speelpleinen en sportterreinen.  De aanvullende maatregelen inzake de mondmaskerplicht in omgeving van scholen en speel- en sportterreinen kan je raadplegen in het politiebesluit van de burgemeester van 28 oktober 2020. Dit besluit geldt vanaf 30 oktober om 18u.

Corona-update 20 oktober - aanvullende gemeentelijke maatregelen 

Op vandaag, dinsdag 20 oktober, zijn er in de gemeente Pittem 35 besmettingen gekend in de laatste week. Dat betekent dat de coronacijfers in de gemeente zorgwekkend snel blijven stijgen en we ons in alarmfase 2 bevinden. In navolging van onze buurgemeenten Wingene en Meulebeke willen we erger voorkomen en grijpen we in door ons verenigingsleven en alle evenementen in de gemeente twee weken (dus tem 1 november 2020) volledig stil te leggen.

Dit was een heel moeilijke beslissing, maar wel de enige juiste. Lees het volledige besluit hieronder.

De gemeente Pittem rekent met deze drastische maatregelen op het begrip van alle lokale verenigingen en organisatoren. De bedoeling van deze maatregelen is enkel bedoeld om de werking van het verenigingsleven binnenkort terug in alle veiligheid te kunnen opstarten en het aantal besmettingen terug te dringen.

De gemeentelijke diensten, zoals de bibliotheek, alle diensten in het gemeentehuis en het Sociaal Huis blijven wel geopend, zij het wel op afspraak. Laat ons er samen onze schouders onder zetten!

Copyright 2020 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency